Προχωρά σε κληρώσεις (παρά τις διαμαρτυρίες) και προαναγγέλλει Pre League η ΕΟΠΕ!

Οι φωνές διαμαρτυρίας κατά της ΕΟΠΕ για τον καταρτισμό των ομίλων στα πρωταθλήματα Α2 βόλεϊ ανδρών και γυναικών αυξάνονται αλλά η Ομοσπονδία δεν φαίνεται να αλλάζει ρότα.

Μετά την επιστολή διαμαρτυρίας τριών συλλόγων της Πελοποννήσου (μεταξύ των οποίων και ο Μεσσηνιακός), ήρθαν 17 σωματεία από την Βόρεια Ελλάδα να δηλώσουν την δυσαρέσκειά τους προς της ομοσπονδία και να ζητήσουν να πάρει πίσω τον καταρτισμό των ομίλων. Η ΕΟΠΕ, ωστόσο, δεν φαίνεται να… συγκινείται και προχωρά στον προγραμματισμό, ορίζοντας την ημερομηνία των κληρώσεων και δίνοντας στην δημοσιότητα την γενική προκήρυξη των πρωταθλημάτων.

Οι όμιλοι στα πρωταθλήματα της Α2 μένουν ως έχουν ανακοινωθεί και η έναρξη για τους μεν άνδρες έχει προγραμματιστεί για τις 5 Νοεμβρίου 2016 (ολοκλήρωση στις 30 Απριλίου 2017) για τις δε γυναίκες στις 8 Οκτωβρίου (ολοκλήρωση 23 Απριλίου 2017).
Οι κληρώσεις ορίστηκαν να γίνουν την ερχόμενη Τρίτη (21/6) σε Αθήνα (ώρα 12.00 στα γραφεία της ΕΟΠΕ) και Θεσσαλονίκη (ώρα 18.00 στα γραφεία της ΕΠΕΣΘ).

Στην προκήρυξη γίνεται αναφορά και στην δημιουργία (από την περίοδο 2017-18) μιας νέας ενδιάμεσης κατηγορίας ανάμεσα στην Α1 και στην Α2 ανδρών και γυναικών η οποία θα ονομαστεί (Pre League), υπό την προϋπόθεση ότι σε αυτήν θα δηλώσουν συμμετοχή δώδεκα ομάδες που θα αποκτήσουν το δικαίωμα συμμετοχής σύμφωνα με την τελική κατάταξη της Α2 ανδρών και γυναικών 2016-2017 και σε περίπτωση άρνησης οι επιλαχούσες ομάδες της κατάταξης αυτής.

Στην Pre League θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής 12 ομάδες ενώ στην Α2 θα μείνουν 24 ομάδες σε άνδρες και 24 σε γυναίκες.
Στην περίπτωση που δεν δημιουργηθεί η Pre League στην Α2 Εθνική Κατηγορία ανδρών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής 36 ομάδες και στην Α2 γυναικών 40 ομάδες.


Μπορείτε εδώ να βρείτε την γενική προκύρηξη των πρωταθλημάτων βόλεϊ για την περίοδο 2016-17

187 views
Top