«Καλαμάτα Βόλεϊ»: Πήρε «σάρκα και οστά» η σύμπραξη του καλαματιανού Βόλεϊ!

Η έκφραση «η ισχύς εν τη ενώσει» βρήκε τον …ορισμό της στην νεοσύστατη «Καλαμάτα Βόλεϊ», η οποία αποτελείται από την σύμπνοια των ομάδων βόλεϊ του Μεσσηνιακού, της Καλαμάτας ’80 και του Ακρίτα (ανδρών).
Ο συγκεκριμένος σύλλογος θα αναλάβει την διαχείριση των ομάδων βόλεϊ του Μεσσηνιακού των Γυναικών και της Καλαμάτας ’80 και αναφερόμαστε στην αγωνιστική και οικονομική διαχείριση των δυο αυτών ομάδων, με την έγκριση των συλλόγων τους βέβαια.
Στις ακαδημίες που θα λειτουργήσουν συνεργαζόμενες οι Καλαμάτα ’80 και Μεσσηνιακός υπό την αιγίδα της "Καλαμάτα Βόλεϊ", σκοπό έχουν οι αναπτυξιακές ομάδες και τα ταλέντα όπως οι παίδες της Καλαμάτας ’80 που έφτασαν στην τετράδα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και κατέλαβαν την τρίτη θέση να συνεχίσουν τις επιτυχίες, δηλαδή αναπτυξιακές ομάδες να φτάνουν στα τελικά πανελληνίων πρωταθλημάτων ώστε να ωφεληθούν οι αθλητές, πέρα από την χαρά της επιτυχίας και τα μόρια για πανεπιστημιακές σχολές.
Του χρόνου τα τμήματα βόλεϊ των δυο συλλόγων θα αποφασίσουν την συγχώνευσή τους με την "Καλαμάτα Βόλεϊ" και δεν θα υπάρχουν στην Α2 Μεσσηνιακός ή Καλαμάτα ’80, αλλά μια ομάδα, ένας σύλλογος που λέγεται "Καλαμάτα Βόλεϊ".
Να αναφέρουμε πως δεν έχει συζητηθεί για το γεγονός με το θέμα των προπονητών στις ακαδημίες και τα αναπτυξιακά
Θα διατηρηθούν φέτος Καλαμάτα ’80 και Μεσσηνιακός στις ακαδημίες και από του χρόνου θα υπάρχει μια ομάδα σε αγόρια – κορίτσια, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχέσεις με σωματεία εκτός Καλαμάτας.
Ωστόσο υπάρχουν σκέψεις για κάποια παιδιά εκτός Καλαμάτας να αγωνιστούν στην Καλαμάτα Βόλεϊ για τον ίδιο λόγο που αναφέρουμε παραπάνω, δηλαδή την μοριοδότηση για πανεπιστημιακές σπουδές!
Σημειώνουμε πως η γυναικεία ομάδα του Ακρίτα δεν συμμετέχει στο εγχείρημα, παρ’ ότι άφησε 3 παίκτριες ελεύθερες οι οποίες θα αγωνιστούν φέτος στον Μεσσηνιακό (βλ. παρακάτω).

Η συνέντευξη Τύπου
Σήμερα (19/08) διεξήχθη η συνέντευξη Τύπου από τους διοικούντες του συλλόγου «Καλαμάτα Βόλεϊ», στην οποία μίλησαν ο πρόεδρος Κώστας Κουτράκης, ο Γεν. Γραμματέας Χρήστος Ζερίτης, ο Γεν. Έφορος Χρήστος Δροσινός και η προπονήτρια του Μεσσηνιακού Γωγώ Σουρή:

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΡΑΚΗΣ
Ο πρόεδρος της νεοσύστατης ομάδας πήρε πρώτος τον λόγο και ανέφερε το εξής:
«Η συνένωση των δυνάμεων του βόλεϊ της Καλαμάτας είναι παλαιό αίτημα, που τα τελευταία χρόνια έγινε επιτακτικό. Με βάση την περσινή εμπειρία που 4 ομάδες αγωνίζονταν στην Α2 ως αντίπαλες, προχωρήσαμε στην ίδρυση του συλλόγου.
Την πρωτοβουλία πήραν παράγοντες, προερχόμενοι από τα σωματεία Ακρίτας, Μεσσηνιακός, Καλαμάτα ’80.
Στόχος του σωματείου είναι να ενώσει τις δυνάμεις του καλαματιανού βόλεϊ και να υπάρχουν δυο ομάδες, μια ανδρών και μια γυναικών οι οποίες θα διεκδικήσουν την άνοδο στα υψηλότερα σκαλοπάτια του ελληνικού βόλεϊ.
Επίσης, μέσα από την λειτουργία των ακαδημιών να επιλεγούν όσα παιδιά αναδειχθούν ταλαντούχα και με όρεξη για να πάρουν τις ευκαιρίες τους να στελεχώσουν αγωνιστικά όλες τις ομάδες».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΕΡΙΤΗΣ
Ο Γεν. Γραμματέας της ομάδας, που αποτελεί τον «στυλοβάτη» του Μεσσηνιακού τα τελευταία χρόνια και είναι εκ των εμπνευστών της προσπάθειας, ανέλυσε το πλάνο της «Καλαμάτα Βόλεϊ»:
«Θα ήθελα να τονίσω με έμφαση ότι ο Μεσσηνιακός πριν από 7 χρόνια ήταν ο πρώτος σύλλογος που διαπίστωσε την ανάγκη της ενωτικής κίνησης για το βόλεϊ στην Καλαμάτα.
Δυστυχώς τότε τα πράγματα δεν έφεραν αποτέλεσμα, όμως αυτή η ιδέα ωρίμασε και φέτος έγινε πράξη με την συνένωση των παραγόντων.
Οι παράγοντες παραμένουν οι ίδιοι, απλά η οικονομική συγκυρία είναι ένας δεύτερος λόγος είναι πλέον ότι οι γνωριμία με ανθρώπους που έχουν την πρόοδο, την ανιδιοτελή προσφορά στο άθλημα του βόλεϊ και κυρίως την ανιδιοτελή προσφορά στις ακαδημίες.
Είναι πολύ σπουδαία η επιτυχία της ομάδας παίδων της Καλαμάτας ’80 που ήρθε πέρσι 3η στο πανελλήνιο και αυτό αποτελεί οδηγό για τα μετέπειτα χρόνια στις ακαδημίες.
Ο σύλλογος "Καλαμάτα Βόλεϊ" αναλαμβάνει την διαχείριση των ομάδων βόλεϊ του Μεσσηνιακού των Γυναικών και της Καλαμάτας ’80.
Ο σύλλογος έχει την αγωνιστική και οικονομική διαχείριση των δυο αυτών ομάδων, με την έγκριση των συλλόγων τους βέβαια.
Στις ακαδημίες που θα λειτουργήσουν συνεργαζόμενες οι Καλαμάτα ’80 και Μεσσηνιακός υπό την αιγίδα της "Καλαμάτα Βόλεϊ", σκοπό έχουν οι αναπτυξιακές ομάδες, τα ταλέντα όπως οι παίδες της Καλαμάτας ’80 που έφτασαν στην τετράδα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και κατέλαβαν την τρίτη θέση, να γίνει το ίδιο τα προσεχή χρόνια, δηλαδή αναπτυξιακές ομάδες να φτάνουν στα τελικά πανελληνίων πρωταθλημάτων ώστε να ωφεληθούν πέρα από την χαρά της επιτυχίας και τα μόρια για πανεπιστημιακές σχολές.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς το δικηγορικό γραφείο του κ. Διονυσίου Αλευρά και των συνεργατών του για την νομική του στήριξη, στον κ. Γιώργο Καλαποθαρέα ο οποίος είναι ο εικαστικός καλλιτέχνης – σχεδιαστής του λογοτύπου μας και στον Μεσσηνιακό για την παραχώρηση και την φιλοξενία γραφείων, ώστε να φιλοξενούμαστε και να συνεδριάζουμε εκεί».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΡΟΣΙΝΟΣ
Μετά τον κ. Ζερίτη, τον λόγο πήρε ο γεν. Έφορος Χρήστος Δροσινός, ο οποίος στάθηκε στην παρουσία της Κ80 στο πρωτάθλημα της Α2:
«ΤΟ αντρικό τμήμα της Καλαμάτας ’80 θα αγωνιστεί στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών με παίκτες τους περσινούς συν τους παίκτες που πήραμε από τον Ακρίτα με τον κ. Ζαχαρόπουλο ως παίκτη – προπονητή, ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορεί να παρουσιαστεί σήμερα.
Στόχος η ομάδα να κάνει ότι καλύτερο γίνεται και την καλύτερη δυνατή πορεία στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής και το σημαντικότερο ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια και του Μεσσηνιακού και της Καλαμάτας ’80, να γεμίσει το γήπεδο και να βοηθήσει την νέα προσπάθεια του συλλόγου».

ΓΩΓΩ ΣΟΥΡΗ
Η προπονήτρια του Μεσσηνιακού αναφέρθηκε στην νέα ομάδα, αλλά και στον Μεσσηνιακό:
«Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτήν την συνεργασία των ομάδων και παραγόντων που είναι κοντά στο βόλεϊ και αγαπούν το άθλημα, είμαι σίγουρη ότι αυτό θα φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα και ήταν το κρυφό όνειρο και στόχος όλων των Μεσσήνιων να γίνει μια κοινή ομάδα.
Θα ευχηθώ υγεία και στις δυο ομάδες και να πάμε όσο καλύτερα γίνεται και να φέρουμε ξανά τον κόσμο στο γήπεδο όπως τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει δείξει ότι αγαπάει το άθλημα στο οποίο οι ομάδες έχουν φέρει επιτυχίες και έχουν βγάλει μεγάλους αθλητές».
Όσο για τον φετινό όμιλο και την αποχώρηση του Ακρίτα:
«Θα θέλαμε να υπάρχει ο Ακρίτας στον όμιλο γιατί για εμάς είναι άλλη μια ομάδα στην πόλη, θα ήταν βοήθεια σε πολλά επίπεδα.
Είναι κρίμα να αποχωρούν ομάδες αλλά αυτά μπορούν να συμβούν λόγω της κρίσης.
Ο όμιλος θεωρητικά, παρ’ όλο που λένε ότι στον άλλο όμιλο είναι οι πιο δυνατές ομάδες, εμείς έχουμε την πιο δυνατή ομάδα στον όμιλό μας (Ηρακλής Κηφισιάς) της κατηγορίας και θεωρώ ότι θα είναι ισάξιος με τους άλλους ομίλους».

Η PRE LEAGUE
Όπως τονίστηκε στην συνέντευξη Τύπου, στόχος τόσο του Μεσσηνιακού, όσο και της Καλαμάτας ’80 είναι η άνοδος στην Pre League, μια νεοσύστατη και ενδιάμεση κατηγορία, ανάμεσα στην Α1 και την Α2 Ανδρών και Γυναικών, όπου εκεί θα αγωνιστούν οι ομάδες που δεν θα ανέβουν στην Α1 και θα τους προταθεί να αποτελέσουν μέλη της.
Υπάρχει προκήρυξη για δημιουργία, όμως προς το παρόν δεν είναι οριστικό, καθώς θα πρέπει να συμπληρωθούν 12 ομάδες για να δημιουργηθεί.

Σε αυτό το σημείο, σας παραθέτουμε το Δ.Σ.:
Πρόεδρος: Κώστας Κουτράκης
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Μπουσούνης
Γεν. Γραμματέας: Χρήστος Ζερίτης
Ταμίας: Σωτήρης Δεδούσης
Γενικός έφορος: Χρήστος Δροσινός
Δημοσίων σχέσεων: Ιωάννης Πάζιος
Εφορεία: Βασίλειος Πράττης

Την εξελεγκτική επιτροπή συγκροτούν οι Παναγιώτης Ποπαδέας, Κώστας Πράττης και Γιώργος Φωτόπουλος ενώ τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου για την ιστορία είναι οι:
Γιάννης Μπουσούνης, Χρήστος Δροσινός, Γιώργος Φωτόπουλος, Παναγιώτης Δημόπουλος, Βασίλης Τσικάλογλου. Παναγιώτης Παπαδέας, Γιάννης Πατρινός, Κώστας Λυμπερόπουλος, Παναγιώτης Παπαμικρούλης, Παναγιώτα Σουρή, Χρήστος Ζερίτης, Χαράλαµπος Βακαλόπουλος, Λεωνίδας Σουρής, Σωτήρης Δεδούσης, Χαράλαµπος Καρακύκλας, Δημήτρης Μητρόπουλος, Δημοσθένης Λαμπρινόπουλος, Κληµεντία Μπουσούνη, Ηλίας Κλημεντίδης, Γιώργος Γραµµατικόπουλος, Βασίλης Σπυρόπουλος, Γιάννης Πάζιος, Ποναγιώτης Γαλανόπουλος, Κώστας Κουτράκης, Χρήστος Κουτράκης, Κώστας Πράττης, Βασίλης Πράττης, Βίκυ Καραμπάτσου, Πέτρος Αθανασόπουλος.

 

1722 views
Top