Καλαϊτζής, Γάτσης σε ημερίδα στην Καλαμάτα με θέμα «Παιδί και Αθλητισμός»

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Mataroa (www.mataroa.org), σχεδιάζει και υλοποιεί τον νέο κύκλο εκδηλώσεων με θέμα “Παιδί και Αθλητισμός”, οι οποίες έχουν στόχο να ενημερώσουν και να προετοιμάσουν γονείς και μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων που ασχολούνται με τον αθλητισμό, καθώς και στον εντοπισμό των ειδικών αθλητικών ταλέντων και δυνατοτήτων.

 

Στο πλαίσιο της νέας του δράσης, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Παιδί και Αθλητισμός», την Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018, 11.00-15.00, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Οι ομιλητές θα επιδιώξουν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως: Μπορεί ο πρωταθλητισμός να συνδυαστεί με το σχολείο;, Πως ισορροπείται η σχολική απόδοση με τη συστηματική ενασχόληση με τον αθλητισμό;, Πως μεγιστοποιείται η απόδοση στον αθλητισμό;, Ο ρόλος της συναισθηματικής νοημοσύνης στον αθλητισμό, Ο ρόλος του διαμεσολαβητή μεταγραφών, διακεκριμένοι ειδικοί από το χώρο του αθλητισμού και της εκπαίδευσης. Ενδεικτικά μερικοί από τους επιβεβαιωμένους ομιλητές είναι:

- Γιώργος Καλαϊτζής, Head Coach Ακαδημία ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, Προπονητής ΕΣΚΑ, Πρώην διεθνής παίκτης μπάσκετ

- Μάνος Τσαγκαράκης, Αθλητικός Ψυχολόγος Ακαδημίας ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods

- Δημήτρης Στεργιόπουλος, MSc., PhD(Can.), Εργοφυσιολόγος Ακαδημιών ΑΕΚ, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Υπεύθυνος Πρόληψης Τραυματισμών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ

- Γιώργος Κουδούνης, Προπονητής Φυσικής Κατάστασης Ακαδημίας ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ,προπονητής ποδοσφαίρου A’ , FMS instructor

- Χρήστος Γάτσης, FIFA Licensed Players Agent (& C.E.O of Target Sport)

Επίσης, αναμένεται η επιβεβαίωση της συμμετοχής του Φραγκίσκου Αλβέρτη (Τεχνικός Διευθυντής Ακαδημίας ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, Team Manager ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods)

Λίγα λόγια για το Mataroa

Το Mataroa είναι ένα μη-κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού με έδρα την Καλαμάτα. Στόχος του είναι ο επαναπροσδιορισμός της κουλτούρας και της εκπαιδευτικής και πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πρωτοβουλίες υψηλού επιπέδου και διεθνούς χαρακτήρα.

Οι βασικοί πυλώνες δράσης του είναι η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, με εφαρμογή στους τομείς εκπαίδευσης, πολιτισμού, τουρισμού, τεχνολογίας, αγροτικής οικονομίας και αστικής ανάπτυξης. Δράσεις που πραγματοποιούνται με την ευρύτερη συνεργασία τοπικών οργανισμών (δημοσίων και ιδιωτικών), όπως δημοτικοί οργανισμοί, σχολεία, ξενοδοχεία, ενώσεις γονέων, τοπικά ΜΜΕ.

Από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, το 2013, το Mataroa έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει υψηλής ποιότητας και διεθνούς προσανατολισμού έργα και δράσεις, για την κινητοποίηση και την υποστήριξη των κατοίκων της Καλαμάτας και της ελληνικής επαρχίας ευρύτερα.

 

458 views
Top