ΑΙΟΛΟΣ: Πληροφορίες για την σχολή αρχαρίων

Η σχολή «αρχαρίων» ανοικτής θαλάσσης του ΝΑΣΚ «Αίολος» που επί μία εικοσιπενταετία έχει αναδείξει πολλούς ταλαντούχους νέους ιστιοπλόους λειτουργεί φέτος και απευθύνεται σε ενηλίκους που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο όμορφο άθλημα της ιστιοπλοΐας!

Από τη σχολή του «Αιόλου» έχουν αποφοιτήσει έως σήμερα 1.000 περίπου μαθητές που μεταφράζεται περίπου στο 80% των ανθρώπων που ασχολούνται με την ιστιοπλοΐα στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Η σχολή διαρκεί περίπου δύο μήνες και περιλαμβάνει 6 θεωρητικά 3ωρα και 7-12 πρακτικά μαθήματα ανάλογα με την διάρκειά τους. Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται Τετάρτη απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου και τα πρακτικά Σάββατο ή Κυριακή με ένα από τα εκπαιδευτικά σκάφη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτές, η σχολή διαρκεί λιγότερο, με προπονήσεις και Σάββατο και Κυριακή.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι μαθητές παίρνουν μία πρώτη εξοικείωση με την ιστιοπλοΐα και τις αρχές της, γνωρίζουν τα σκάφη ανοιχτής θάλασσας, τις αρχές χειρισμού και αγκυροβολίας εντός και εκτός λιμανιών, τη χρήση των πανιών, ναυτιλία, βασικές γνώσεις μετεωρολογίας, βασικές γνώσεις μηχανικής, ώστε να μπορούν, αποκτώντας και την κατάλληλη εμπειρία, να «κουμαντάρουν» ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος ανοιχτής θάλασσας.

Το δίπλωμα που λαμβάνουν όσοι παρακολουθήσουν επιτυχώς τη σειρά μαθημάτων και προπονήσεων, δίνει το δικαίωμα πλόων και κυβέρνησης ιστιοφόρων ανοιχτής θάλασσας, καθώς και ενοικίασης, σε περίπτωση που κάποιος το επιθυμεί.

Οι ομάδες προπονούμενων/εκπαιδευόμενων σε κάθε σκάφος αποτελούνται συνήθως από 7-8 άτομα (και από τον προπονητή/εκπαιδευτή). Στα θεωρητικά μαθήματα μπορεί να συνενώνονται περισσότερες από μία ομάδες.

Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται στην ειδική αίθουσα εκπαίδευσης του «Αιόλου» στον προλιμένα Καλαμάτας. Η βάση των σκαφών ανοιχτής θάλασσας είναι στη Μαρίνα Καλαμάτας.

Το συνολικό κόστος συμμετοχής στη σχολή είναι 300 € που θεωρείται το χαμηλότερο σε κόστος από όλες τις σχολές Ανοικτής Θαλάσσης.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έγινε μια πρώτη βόλτα γνωριμίας με τον δάσκαλο της σχολής και κυβερνήτη, Γιώργο Δρακόπουλο και από χθες άρχισαν τα πρώτα θεωρητικά μαθήματα. Στην πρώτη βόλτα συμμετείχαν περισσότερα από 30 άτομα χωρισμένα σε 4 γκρουπ, όλοι καινούργιοι μαθητές που με όρεξη ξεκίνησαν την εν πλω περιπέτειά τους…

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχή στην σχολή Α/Θ του ΝΑΣΚ «Αίολος», τηλεφωνείστε στο 6936 726 228.

248 views
Ετικέτες
Top